Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@16:45:05 GMT

کلاهبرداری‌های رمزارزی افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۶۴۳۸

کلاهبرداری‌های رمزارزی افزایش یافت

استخراج رمز ارزها و خرید و فروش آن گرچه مورد استقبال تعداد قابل توجهی از شهروندان قرارگرفته، اما از چشم سودجویان نیز دور نمانده به طوری که معاون پلیس فتای ناجا اعلام کرده که آمار جرائم در این حوزه رو به افزایش است.

سرهنگ رامین پاشایی  دراین باره گفت: ابتدا باید تاکید کنم که برای خرید و فروش رمز ارزها تاکنون هیچ صرافی مجازی در کشور وجود ندارد و از این رو لازم است که افراد علاقه‌مند به حضور در این بازار به این نکته توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  برخی از صرافی‌های رمز ارز مجوز محدود دریافت کرده‌اند و بر اساس این مجوز می‌توانند رمز ارز را فقط برای مبادلات تجاری در اختیار کسب و کارهای محدودی قرار دهند.

وی با بیان اینکه بسیاری از صرافی‌های رمز ارز بدون مجوز فعالیت می‌کنند، گفت: متاسفانه نبود قوانین درست و دقیق در حوزه رمز ارزها آمار جرائم در این حوزه را نیز افزایش داده است. به طوریکه حتی ممکن است یک صرافی‌ غیر مجاز تمام دارایی‌ کاربرانش را  تصاحب کنند.

پاشایی با تاکید بر اینکه لازم است برای فعالیت در حوزه رمز ارزها، قوانین مدونی نیز در کشور ایجاد شود، تصریح کرد: متاسفانه مجرمان سایبری در شرایط عدم وجود قوانین مدون با ارائه تبلیغات کاذب در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها فعالیت‌های متعدد و متنوعی را پیش می‌برند. مردم نیز آگاهی درستی از این فضا نداشته و با فریب همین تبلیغات وارد سرمایه‌گذاری در حوزه رمز ارزها می‌شوند، درحالی که کاربران باید بدانند که سرمایه‌گذاری در رمز ارز نیز مانند بازار بورس دوره نزولی و صعودی دارد و همیشه در یک روند ثابت باقی نمی‌ماند.

کاهش جرائم قمار و افزایش کلاهبرداری‌های رمز ارزی

معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با بیان اینکه لازم است اطلاع کاربران از این فضا افزایش پیدا کرده و درعین حال قوانینی نیز در این زمینه تصویب شود، گفت: در حال حاضر آمارهای ما نشان می‌دهد که جرائم حوزه شرط بندی و قمار کاهش پیدا کرده اما کلاهبرداری ها درحوزه رمز ارز و به بهانه سرمایه‌گذاری در این بازار روبه افزایش است.

وی تاکید کرد که کاربران قبل از ورود به این بازار باید حتما از مشاوران اقتصادی معتبر و شناخته شده مشورت گرفته و از اعتماد به افراد ناشناس در فضای مجازی و ... پرهیز کنند.

کلاهبرداری صرافی‌های غیرقانونی از سرمایه‌گذاران رمز ارز

همچنین به گفته سرهنگ سهراب بهرامی از مسئولان ارشد پلیس امنیت اقتصادی ناجا، بسیاری از شهروندان به خاطر سودآوری رمزارزها و همچنین ریزش بازار بورس و طلا، بازار ارزهای مجازی را به عنوان یک بازار امن سرمایه گذاری انتخاب کرده اند اما متاسفانه دچار مشکلات عدیده ای از جمله کلاهبرداری از طریق صرافی های غیرقانونی شده‌اند، از این رو لازم است تاکید کنم که صرافی‌های قانونی فقط صرافی‌هایی اند که بانک مرکزی آنها را مجاز دانسته، صرافی‌های آنلاین هیچ مجوزی برای خرید و فروش رمزارزها ندارند.

وی با بیان اینکه افرادی با وعده های دروغین تحت عنوان سودهای کلان مردم را فریب داده و به جذب سرمایه‌شان اقدام می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه طبق مصوبه هیئت وزیران، تبادلات از طریق صرافی های غیرمجاز ممنوع اعلام شد بانک مرکزی هم اقدام به بستن درگاه های صرافی های غیرمجاز کرد. مصوبه هیئت وزیران به صراحت اعلام کرده که متعاملین از حمایت برخوردار نمی شوند و ریسک و هزینه این کار را باید قبول کنند و فقط از کسانی حمایت می شود که رمزارز را در داخل کشور تولید کرده و به بانک مرکزی ارائه دهند.

برخورد پلیس با استخراج غیرقانونی رمز ارز

روز گذشته نیز سردار حسین رحیمی، رییس پلیس پایتخت  از برخورد با استخراج غیرمجاز رمز ارزها خبر داد و گفت در تهران بزرگ موارد را داشته‌ایم که افراد در منازل و ... اقدام به استخراج رمز ارزها کرده‌اند که ما با این موارد برخورد کردیم. حتی مواردی را در اطراف تهران کشف و با آن برخورد کردیم.

رحیمی درباره اظهاراتی که پیرامون ارتباط قطع برق با استخراج رمز ارزها مطرح می‌شود نیز خاطرنشان کرد: اگر در حوزه استحفاظی پلیس تهران جایی باشد که اقدام به استخراح رمز ارزها کنند و نیاز به ورود و برخورد پلیس باشد، ما حتما با آن برخورد خواهیم کرد و این موضوع را به دوستان در وزارت نیرو و اداره برق هم گفته‌ایم.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ اضافه کرد: در تهران جایی نبوده که به ما اعلام کنند و ما ورود نکنیم، علاوه بر آن خود پلیس هم برخورد با این موارد را در دستور کار خود داشته، دارد و خواهد داشت و اجازه نخواهیم داد تا افراد سودجو با چنین اقداماتی بار مضاعفی به شبکه برق کشور وارد کرده و موجب قطع برق و سلب آرامش مردم شوند.ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سرمایه گذاری رمز ارزها حوزه رمز رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟

کلاهبرداری اینترنتی در حال افزایش است. پلتفرم آمار Statista به افزایش شدید موارد کلاهبرداری در امنیت سایبری در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرده است که بر اساس آن شاهد افزایش قابل توجه (۶۰ درصدی) از کلاهبرداری‌های اینترنتی در جهان است.

رصدکنندگان روند افزایش جرایم اینترنتی در جهان، بر این باورند که در سال‌های اخیر شاهد افزایش بدافزارها، ابزار‌های تبلیغاتی مزاحم، تروجان‌ها، فیشینگ، داروسازی و ویروس‌ها هستیم و کلاهبرداران با شیوه‌های مختلف اقدام به اخاذی، دزدی و کلاهبرداری می‌کنند به طوری که پس از اخاذی‌های اینترنتی، نشر اطلاعات شخصی، جعل، کلاهبرداری در اعتماد و کلاهبرداری عاشقانه بیشترین فراگیری را در بین کلاهبرداری‌های اینترنتی دارد.

چه اقداماتی می‌توانید برای محافظت در برابر وب سایت‌های خطرناک انجام دهید؟

در چنین شرایطی این سوال پیش می‌آید که چه اقداماتی می‌توانید برای محافظت در برابر وب سایت‌های خطرناک انجام دهید؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که باید از یک هشداردهنده و برنامه‌های بررسی ایمنی هنگام استفاده از مرورگر‌های وب استفاده کنید که خوشبختانه ابزار‌های قدرتمند و برنامه‌های کاربردی مبتنی بر وب در دسترس کاربران قرار دارد.

سایر گزینه‌های سطح بالا برای محافظت در برابر وب‌سایت‌های خطرناک

نرم افزار سیستم عامل خود را به روز کنید و به روز رسانی خودکار را فعال کنید. چه از محصولات اپل یا محصولات ویندوز استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که فایل‌های خود را همیشه به روز نگه دارید.

نرم افزار آنتی ویروس قدرتمند را نصب کنید و آن را به روز نگه دارید. ممکن است بخواهید آشکارساز‌های بدافزار را به عنوان افزونه‌ها در مرورگر خود، مسدودکننده‌های پاپ آپ، شاید حتی VPN و The Onion Router اضافه کنید. برخی از برنامه‌ها ممکن است با یکدیگر سازگار نباشند، پس این را در نظر داشته باشید.

اگر از شبکه وای فای (Wi-Fi) استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که اتصال خود را ایمن کنید. هرگز از شبکه Wi-Fi ناامن (عمومی) در هنگام انجام بانکداری آنلاین، عملیات تجارت الکترونیک یا ارسال ایمیل استفاده نکنید. این به سادگی امن نیست.

قبل از اینکه روی URL تصادفی، پیام بازشو، پیام ایمیل یا پیام متنی کلیک کنید، مکث کنید. این احتمال وجود دارد که هیچ بستگان گمشده‌ای وجود نداشته باشد که بخواهد یک تُن پول، یا یک سپرده بادآورده از شاهزاده ابوظبی، یا یک سپرده اشتباه از بانک آمریکا، سیتی بانک، یا ولز فارگو به مبلغ میلیون‌ها دلار به شما واگذار کند. عقل سلیم راه زیادی را برای محافظت در برابر پیشرفت‌های کلاهبرداران پیش می‌برد.

چند نشانه کلاهبرداری سایبری

کمیسیون تجارت آمریکا به کاربران توصیه می‌کند که مراقب باشند؛ چندین نشانه وجود دارد که کلاهبرداری سایبری در شرف وقوع است. این موارد شامل موارد زیر است:

مشکلی وجود دارد که باید با آن کنار بیایید یا جایزه‌ای وجود دارد که باید ادعا کنید

کلاهبرداران همیشه می‌خواهند چیزی را به صورت رایگان به شما بدهند یا به شما پرداخت کنند، اما همیشه برای انتقال وجوه به اطلاعات شخصی و حساس شما نیاز دارند.

هنرمندان کلاهبردار هویت دوستان، خانواده، همکاران سازمان‌های دولتی یا کسب‌وکار را جعل می‌کنند. فن‌آوری پیشرفته به این کلاهبرداران اجازه می‌دهد تا از طریق شماره تلفن‌های جعلی با شما تماس بگیرند، از طریق پیامک شما را فریب دهند و شما را از طریق وب‌سایت‌های خطرناک هدایت کنند.

هر زمان که قرار است کلاهبرداری در یک وب‌سایت اتفاق بیفتد، همیشه تحت فشار قرار می‌گیرید که اقدام کنید، این احساس فوریت می‌گوید که شما در شرف بازرسی هستید، آژانس‌های جمع‌آوری ادعا می‌کنند که شما مبالغ قابل توجهی پول مدیون هستید یا یکی از بستگانی که مدت‌هاست از دست رفته است و مجری دارایی او به شدت نیاز دارد با شما تماس بگیرد.

گزینه‌های آهنین زیادی وجود دارد که می‌توانید برای محافظت از خود در برابر این پیشرفت‌های شوم استفاده کنید. همه ایمیل‌های کلاهبرداری را گزارش دهید، آنها را حذف کنید و فرستندگان را مسدود کنید.

اگر به طور تصادفی یک ایمیل قانونی را از یک طلبکار حذف کردید، نگران نباشید که او راه‌هایی برای تماس مجدد با شما پیدا می‌کند. قوانین سخت و سریعی وجود دارد که شرکت‌ها را از فریب دادن مشتریان خود باز می‌دارد. 

به عنوان مثال، بانک شما هرگز از شما شماره حساب یا شماره تامین اجتماعی شما را از طریق ایمیل نمی‌خواهد. اگر مشکوک هستید که یک وب‌سایت نادرست عمل می‌کند، فوراً با آن تماس بگیرید. 

هرگز به کسی اجازه ندهید اطلاعات کسب‌و کار یا زندگی خصوصی شما را دریافت و از آن سوءاستفاده کند، زیرا پیشگیری بهتر از درمان است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبردار فراری پس از ۱۳ سال
  • کلاهبردار فراری پس از ۱۳ سال دستگیر شد
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد
  • دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • هشدار پلیس درباره فروش سوالات کنکور